Wednesday, 14 September 2016

Campaments d'astronomia ESO 2016

Campaments d'astronomia ESO 2016L'Observatori Europeu del Sud (ESO) organitza cada any un campament astronòmic a la Vall d'Aosta (Itàlia). Aquestes estades tenen l'objectiu de fomentar les vocacions astronòmiques entre els alumnes de 16 a 18 anys (nascuts el 1998, 99 i 2000) i s'adeqüen al marc general de l'ensenyament: bilingüisme, foment d'una educació científica i educació en valors (esforç, companyerisme, creativitat, etc.)

Aquest any el campament explorarà el tema del "l'Univers observable i ocult" per mitjà de sessions d'astronomia que inclouen classes, activitats pràctiques, observacions nocturnes amb els telescopis de l'observatori, a més d'altres activitats com esports o excursions.

L'ESO i la SEA (Sociedad Española de Astronomía) ofereixen 2 beques de participació respectivament.


Dates

  • del campament, del 26 de desembre de 2016 a l'1 de gener de 2017.
  • d'inscripció: abans del 4 d'octubre de 2016.

Programa


El programa detallat el podeu trobar aquí.

Places:


Hi ha 56 places per a joves de països pertanyents a l'ESO, o a la xarxa de difusió de l'ESO i un nombre de places es reserven per a joves d'altres països. Els participants hauran d'estar cursant secundària en el moment de la realització del campament.


Inscripció

Consisteix en omplir un formulari que es troba a la plana dels campaments i enviar un vídeo de 3 minuts en anglès sobre el tema "I would like to invent/discover... because" que serà considerat com una presentació on es mostra l'interès del sol·licitant pel camp d'astronomia.


Preu

500 €, inclou pensió complerta a l'hostal Saint Barthelemy, supervisió de personal professional, activitats d'astronomia i lleure, material, excursions, transport intern i assegurances. Es facilitarà un autobús entre l'observatori i l'aeroport de Malpensa (Milà).


Beques


  • Beca ESO: l'estudiant que presenti la millor proposta de participació obtindrà un viatge gratis patrocinat per l'ESO que inclou el cost del campus i transport fins allà.
  • Beca SEA: la "Sociedad Española de Astronomía" per quart any consecutiu concedeix una beca a un estudiant espanyol, que cobreix el desplaçament, el cost del campus i l'estada.


Terminis

Les inscripcions estan obertes fins el 4 d'octubre. La selecció dels candidats a beques i altres participants es farà pública el 16 d'octubre. La confirmació de participació pels estudiants acaba el 30 d'octubre. La beca de la SEA s'atorgarà un cop surtin els noms dels seleccionats per l'ESO a finals d'octubre.


Més informacióNo comments:

Post a comment