Sunday 29 December 2013

Júpiter i les seves llunes



Aquesta imatge no estarà entre les millors imatges d'astronomia del 2013, segur, i de fet deu ser de les pitjors fotografies que he fet, inclús si s'amplia la taca de llum del centre, tampoc sembla gaire cosa. Una taca lluminosa i quatre ratlles.


Potser la imatge es torna una mica més interessant si us dic que la taca grossa és el planeta Júpiter i les quatre ratlles són els quatre satèl·lits galileans: , Ganímedes, Europa i Cal·listo. De fet, aquesta és la seva disposició en el moment de la fotografia:
Posició dels satèl·lits en el moment de la fotografia, a la pàgina de SKY & Telescope, Jupiter's Moons
Tot i que queda molt lluny de les imatges de la NASA, o de les que es poden fer amb un bon telescopi, no està tant malament, si tenim en compte que la fotografia està feta amb una càmera digital i uns 20 augments i sense trípode. Les properes setmanes Júpiter es pot veure a simple vista, de fet es prou brillant al cel, només cal buscar la constel·lació d'Orió i està a prop. Per veure les seves llunes és necessari un telescopi o uns prismàtics una mica bons. Tenint en compte que hi ha moltes hores de nit, i que a les 20:00 ja es negra nit, és un bon moment per mirar el cel nocturn.

Si voleu saber què es pot veure, en aquesta pàgina teniu un resum. 


Una altra opció per saber que es pot veure és una de les múltiples aplicacions que hi ha per mòbils o tablets, la d'Starlight no és gratuïta, però a mesura que vas movent l'iPad et va ensenyant el que hauries de veure cap a on apunta el dispositiu









No comments:

Post a Comment